Buitenspeelplezier bij KDV Papendorp  

In de tijd dat Saartje kinderdagverblijf Papendorp alleen voor Noodopvang open was vanwege het Coronavirus, hebben de juffen heel veel in en buiten de locatie Papendorp kunnen aanpakken. Waar de juffen toch wel het meest trots op zijn is de tuin!  

Alles in de tuin is aangepakt. Zo zijn de tegels afgespoten en is er een heuse autobaan op de tegels geverfd. Hier wordt met de fietsen veel gebruik van gemaakt. Ook is er in alle plantenbakken groente gepoot.  Zo heeft Papendorp een eigen moestuin gekregen. De plantjes worden samen met de kinderen verzorgd. Zo worden de plantjes 1 x per dag water gegeven en wordt de groente geoogst wanneer dit kan. De kinderen vinden dit geweldig om te doen. De tomaten zijn ook echt aan het groeien, zo stoer!

Met het lekkere weer wordt er nog meer van de tuin genoten. Na het fruit eten trekken alle kinderen hun zwemkleding aan en worden de kinderen goed ingesmeerd. Er is een octopus gekocht die water in het rond spuit en waar de kinderen lekker onder kunnen springen, rennen en gek doen. Dit is een heerlijke afkoeling.

Ook worden er vaak bakken met water buiten gezet wat voor de allerkleinste erg leuk is. Lekker met de handen door het water. Maar ook de grote kinderen maken hier graag gebruik van. Zo vinden ze het bijvoorbeeld erg leuk om de waterballen nat te maken en tegen de juffen aan te gooien. Je snapt het al, het watergevecht is hierna van start gegaan! :) Hopelijk krijgen we nog veel meer van dit soort mooie en warme dagen!