Coronaproof Sinterklaas bezoek bij locatie Papendorp

“O lieve Sint-Nicolaas, kom ook eens bij mij. En rij toch niet stilletjes ons kinderdagverblijf voorbij!”

Wat een leuke week hebben we achter de rug op Saartje locatie Papendorp! We hadden binnen ons team een heus sint-team gemaakt; leidsters die allerlei leuke activiteiten hebben verzonnen en een plan zodat we Sinterklaas toch op bezoek konden laten komen.

Want och, Sint mist alle kindjes nu hij eigenlijk niet op bezoek mag komen vanwege alle coronamaatregelen. Hij was hier erg verdrietig door en wilde eigenlijk in Spanje blijven dit jaar. De leidsters vonden dus dat ze een oplossing moesten zoeken om Sint toch weer een beetje op te beuren en de kinderen alsnog een onvergetelijk Sinterklaasfeest te bezorgen.

De leidsters kwamen op het idee om Sinterklaas op te bellen en te vragen of hij leuke filmpjes op zou willen nemen voor elke groep, waarin elk kind persoonlijk genoemd wordt. Dit vond Sinterklaas een erg leuk idee en is samen met Piet aan de slag gegaan. Ze hebben hele leuke filmpjes opgenomen die wij elke dag af hebben gespeeld via de beamer. Maar Sinterklaas kwam zelf ook nog met een idee. Aangezien hij niet binnen mocht komen, vroeg hij of hij dan buiten op het plein even een rondje mocht komen lopen. Dan zouden de kinderen hem toch zien en kon hij de blije gezichtjes even zien.

Zo gezegd, zo gedaan. Sinterklaas kwam in de ochtend even langs en is langs elke groep gegaan. Op veel groepen waren leuke knutselwerkjes met wortels gemaakt voor het paard van de Sint. Helaas was het paard wat verkouden en kon hij niet meekomen. Sinterklaas vertelde wel dat de kinderen snel bij hun schoentjes moesten gaan kijken, want Piet was langs geweest en had een leuk cadeautje achtergelaten voor iedereen, ook voor de juffies.
Zo hebben we toch nog een heel leuk Sinterklaasfeest gehad en hebben de kinderen genoten!