Een geslaagde kerstvakantie bij Saartje BSO ‘t Zand

Op BSO ´t Zand hadden we tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten. Van iets lekkers bakken en creatieve activiteiten tot sportactiviteiten. Wat hebben we veel plezier gehad en ook weer wat nieuws geleerd; oliebollen en appelflappen bakken!

De eerste week was een gezellig boel op de BSO! Op maandag maakten we mooie kerstlichtjes en deden we een spel genaamd: Wie is de Yule lad? Op dinsdag stond de kerstheks centraal, niemand wist wie ze was totdat we deze activiteit deden. Ook hebben de kinderen mooie versieringen gemaakt. Woensdag was een creatieve dag  waarop we kerstballen gingen maken. Geen gewone kerstballen, maar glitter kerstballen met diamantjes! In de middag zijn we met z’n allen gaan bakken. Donderdag was de laatste dag van die week. We waren die dag tot 16:00 uur open zodat we daarna allemaal thuis konden om te genieten van de Kerst. Maar voordat het zover was hebben we in de ochtend eerst een heerlijk kerstontbijt gegeten. Er waren lekkere broodjes en minikrentenbollen. Dat was smullen! De kinderen hebben heerlijke gegeten. Ook hebben we een leuke speurtocht gedaan…, maar naar wie of wat? Dat weten alleen de kinderen die  donderdag zijn geweest. En toen zat de eerste kerstvakantieweek er alweer op!

De tweede week van de kerstvakantie stond in het teken van Oud en Nieuw. Maandag hebben we een potje met glitters gemaakt, zodat je in de avond als je in bed ligt niet meer bang hoeft te zijn in het in het donker. Je kan het ook feestelijk op tafel zetten met Oud en Nieuw. De dinsdag werd een verrassingsdag. De kinderen waren heel nieuwsgierig en het verlossende woord kwam uiteindelijk; woensdag was een bakdag! Bij Oud en Nieuw horen natuurlijk oliebollen of appelflappen, maar hoe maak je ze? De kinderen kwamen er die dag achter en mochten appels schillen, in stukjes snijden en in het bladerdeeg doen. In de oven en klaar zijn ze! En dan is het tijd voor de laatste dag van het jaar, 31 december, de dag van het vuurwerk. Helaas dit jaar niet, maar we hebben wel met de kinderen sterretje afgestoken zodat we toch een beetje konden genieten.