Onze tarieven

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Kinderopvangtoeslag is een bijdrage van de overheid in de kosten van kinderopvang. Ouders die werken of studeren hebben recht op kinderopvangtoeslag. Door deze toeslag kan het bedrag wat u voor de kinderopvang betaalt afwijken van de aangegeven tarieven. Om kinderopvangtoeslag te krijgen, moeten u en uw eventuele toeslagpartner aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden kunt u vinden op de website van de Belastingdienst.

Hoeveel kinderopvangtoeslag kunt u krijgen?

Hoeveel toeslag u krijgt, hangt af van uw inkomen en het aantal kinderen die naar de opvang gaan. Wilt u precies weten of u kinderopvangtoeslag kunt krijgen? En zo ja, hoeveel? De hoogte van uw kinderopvangtoeslag kunt u zelf berekenen, door een proefberekening. Heeft u recht op toeslag? Wacht dan niet te lang met het aanvragen van kinderopvangtoeslag, anders loopt u een deel mis.

Weten wat u netto per maand betaald? Vul hier onze rekentool in.

Kinderopvangorganisaties geven gegevens door aan Toeslagen

Toeslagen wil er samen met ouders voor zorgen dat het voorschot voor hun kinderopvangtoeslag klopt. Het is daarom belangrijk dat ouders wijzigingen in hun situatie meteen doorgeven via Mijn toeslagen. Dit kan ook snel en gemakkelijk via de kinderopvangtoeslag-app. Steeds meer kinderopvangorganisaties (hieronder vallen ook gastouderbureaus) delen gegevens met Toeslagen. Per 1 januari 2021 wordt het verplicht om maandelijks gegevens aan te leveren. Ter voorbereiding daarop moeten kinderopvangorganisaties hun administratie aanpassen. Daarom
vragen opvangorganisaties misschien extra gegevens aan ouders. Toeslagen gebruikt die gegevens voor een extra check. Zo zorgt Toeslagen er samen met de kinderopvangorganisaties voor dat de kans op terugbetaling van te veel ontvangen kinderopvangtoeslag wordt verkleind.

LEES HIER MEER