Tuin make-over bij Saartje KDV ’t Weiland

Op Saartje kinderdagverblijf ’t Weiland hebben alle juffen flink hun best gedaan om nieuw leven in de tuin te blazen. De make-over is compleet en de kinderen genieten van de super leuke en uitdagende nieuwe speelattributen.

Er zijn twee krijtborden gemaakt voor in de tuin en een mooi voelbord waar de kinderen verschillende materialen kunnen voelen en ontdekken. Uit het perkje naast de zandbak zijn de grote planten uitgehaald en overgepot in de grote tuin. Het perkje is omgetoverd tot autobaan. Tussen de stenen en over de weg kunnen nu autootjes rijden. Toet toet! Soms komen de auto’s een opstopping van stenen tegen, dan moeten de graafmachines deze even weg halen. Ook hangt er nu een regenpijp aan het hek waar water in zit en de eendjes in kunnen zwemmen. Alle eendjes zwemmen in het water falderalderare!

Er is een nieuwe bak op het grote plein neergezet waar het zandbakspeelgoed in verzamelt wordt. Zo kunnen de kinderen het makkelijk pakken en ook zelf weer opruimen. Ook zijn er twee nieuwe fruitbomen, een perenboom en een pruimenboom, en zijn er twee insectenhotels opgehangen voor de wat kleinere insecten die in de tuin op bezoek willen komen. 

Met een auto vol mooie bloemen en plantjes hebben de juffen de tuin verder aangekleed. Wat een vrolijk uitzicht met al die bloemen in de laarsjes aan het hek! De bloemetjes en ook de moestuinen, gevuld met groente plantjes en zaadjes, worden goed verzorgt door de juffen en de kinderen. Onze eerste oogst uit de moestuin is een feit. Er is heerlijk gesmuld van de aardbeien, frambozen en munt voor in de thee. De schildpad die in de tuin is komen wonen heeft het erg naar zijn zin!